Wie zijn wij?

Wij zijn Dennis & Samantha Voermans, voormalig Nederlands Kampioen Professionals Ballroom & Classic Showdance.

Dansen zit al van jongs af aan in ons bloed. Zoals velen, zij wij begonnen met clublessen toen we 9 jaar waren. Een paar jaar later zijn wij regionale wedstrijden gaan dansen en later (inter-)nationale wedstrijden met daarbij privélessen van verschillende internationale toptrainers. In de zomer van 2005 hebben wij besloten om samen het dansavontuur aan te gaan. Eén try-out was voor ons voldoende om te voelen dat hier een mooie partnership uit zou voortvloeien. Niet veel later zou blijken dat onze partnership zich niet allen tot de dansvloer zou beperken. In 2013 zijn wij getrouwd en inmiddels zijn wij de trotse ouders van 2 prachtige zoons.

Na 6 jaar samen bij de Amateurs gedanst te hebben, waarin wij op het allerhoogste niveau actief waren, besloten wij om in de zomer van 2011 toe te treden tot het Professionele circuit. Als Amateurs zijn wij meervoudig NK-finalist en was ons beste resultaat op een nationaal kampioenschap de 3e plaats. Van 2009 t/m 2011 beleefde wij een succesvolle periode, waarin wij onafgebroken de 2e plaats op de nationale ranglijst bezette en daardoor Nederland hebben vertegenwoordigd op Europa- en World Cups en EK’s en WK’s in diverse Europese landen.

Vanaf 2010 hebben wij er een tweede discipline bij genomen, nl. Classic Showdance. Dit resulteerde in het winnen van de Prix d’Elegance Classic Showdance in het Kurhaus en een Bronzen medaille op de World Open Classic Showdance in Italië. Toen wij overstapte naar de Professionals wisten wij Nederlands Kampioen te worden in deze discipline en zelfs de finale te behalen op het Europees Kampioenschap in Sofie, Bulgarije!

Eén van overige hoogtepunten die wij samen als danspaar hebben mogen meemaken, zijn tal van optredens met het wereldberoemde Malando orkest in Nederland, België, Duitsland en zelfs China en Japan.

Vandaag de dag zijn wij actief als dansleraar, trainer en coach. Met veel enthousiasme trainen wij een fanatieke dansparen en jureren wij danswedstrijden binnen- en buitenland.

Sportieve groeten,
Dennis & Samantha Voermans