facebook

14 plaats WDC AL World Open
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Afgelopen weekend dansten wij onze laatste wedstrijd van dit jaar: het WDC Amateur League World Open in Disneyland Parijs. Deze wedstrijd is het officiele Open WK van de WDC Amateur League. Onze wedstrijd stond op zaterdag op het programma, zodoende besloten wij om op vrijdag samen met Paul & Cynthia al richting Parijs te rijden. De reis verliep voorspoedig en gelukkig hadden wij geen last van gladheid, sneeuw of andere winterse taferelen. Wij arriveerden in ons hotel rond de klok van 20.00 uur. Ons hotel lag tussen het Disneyland park en de stad Parijs. Eenmaal aangekomen en onze koffers uitgepakt, hebben wij een restaurant opgezocht voor een goede maaltijd. Het werd een gezellige avond met lekker eten in een gezellig restaurant, waar Dennis regelmatig zijn Franse taal weer kon ophalen.

De volgende ochtend besloten wij om in een nabij gelegen winkelcentrum te ontbijten om daarna nog eventje te shoppen. De wedstrijd begon immers pas 's avonds. In het begin van de middag gingen wij ons klaar maken voor de wedstrijd, zodat wij tegen de klok van 16.00 uur konden arriveren in Hotel New York op het Disneyland terrein. Er waren inmiddels al een heleboel wedstrijden aan de gang, zodoende zagen wij Eric & Charlotte net van de vloer afkomen bij de Senioren wedstrijd. Zij wonnen uiteindelijk deze wedstrijd en mogen zich dus een jaar lang WDC AL Wereld Kampioen noemen. Nadat wij ons hadden ingecheckt en de kleedkamers hadden opgezocht, hadden wij nog ruim de gelegenheid om ons optimaal voor te bereiden voor onze wedstrijd. De wedstrijden in de tweede zaal van het complex waren zojuist afgelopen en zodoende maakten wij van de gelegenheid gebruik om alvast in te dansen. De grote zaal waar onze wedstrijd zou plaats vinden was heel erg sfeervol met veel publiek, een grote en perfect uitgelichte vloer en er speelde fantastische muziek van 'onze' eigen Gerrit Wensink en Ewoud Fidom. Het jurypanel wat langs de kant stond telde in totaal 86 wereldtitels..., do I need to say more?! We zouden beoordeeld worden door stuk voor stuk fantastische dansers die hun sporen ruim verdiend hebben. A dancers dream!

Het avondprogramma werd op spectaculaire wijze geopend met een fantastische 'Assen-achtige' tune en een optreden van een meervoudig wereldkampioene jazzballet. 'The scene was set' en om 19.30 uur begon onze wedstrijd. Er werd gedanst in 4 series met in totaal 53 paren. Wij dansten een matige eerste ronde. Ondanks dat wij hadden ingedanst voelden wij dat we nog niet helemaal lekker en moesten wij wennen aan de enorm grote vloer. Toch wisten wij ons door te plaatsen naar de tweede ronde. Deze ronde dansten wij een stuk beter en wij merkten dat we in de wedstrijd aan het komen waren. De sfeer in de zaal was fantastisch en iedereen zat met sambaballen zijn favoriete paren aan te moedigen. Ook wij hadden een hoop 'onverwachte' Nederlandse fans, want het La Danza Latin Formation team uit Zevenbergen was ook aanwezig. Het is heerlijk om in zo'n geweldige ambiance te mogen dansen.

Gelukkig mochten wij ook de derde ronde, de kwartfinale dansen. Dit was onze beste ronde, maar het was een sterk veld en dus zou de halve finale erg lastig worden. Helaas was het ons niet gelukt om ons bij de beste 12 paren te scharen. Later bleek dat wij op een mooie 14e plaats waren geeindigd. Wij hebben de rest van de avond genoten van het prachtige dansen, van zowel de Amateurs Ballroom als van de Latin Professionals en de fantastische sfeer in de zaal. Het was een prachtige, goed georganiseerde wedstrijd op een unieke locatie.

Op zondag waren we vrij en zodoende zijn we naar het centrum van Parijs gereden. Tegen alle verwachtingen in zijn Paul & Dennis het beste geslaagd tijdens het shoppen. Nadat de dames achter de heren aan hadden gelopen op zoek naar overhemden, schoenen en een pak, was het daarna de beurt aan de heren om de dames te volgen. Op hun verzoek leidde de weg naar het wereld beroemde La Fayette shoppingcentre dat inmiddels al in prachtige kerstsferen was omgetoverd. Het was een hele gezellige middag en een prima afsluiting van een heerlijk en succesvol weekend.

  •  
 

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt