facebook

Blackpool Dance Festival 2012
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Op vrijdag 25 mei j.l. vertrokken wij om 08.00 uur 's ochtends richting Blackpool. Dit jaar zouden wij vrijdag en zaterdag Dennis zijn kledingsponsor Very Zofcin helpen op zijn stand. Het beloofde hierdoor een lange week te worden, want op maandag 28 mei zouden wij de Professional Rising Star dansen en pas op vrijdag 1 juni zouden wij aan de start verschijnen van de Professional Standaard wedstrijd. Na 8 keer als Amateur het Blackpool Dance Festival te hebben gedanst, zou dit ons Professional debuut worden. Een voordeel van een langer verblijf in Blackpool is dat we dus 2 wedstrijden konden dansen, maar ook naar de Internationale Teammatch konden kijken en het BDF Congres konden bijwonen. Het beloofde een mooie week te worden!

Zoals hierboven gezegd, waren de vrijdag en zaterdag gereserveerd om te helpen op de stand van Very Zofcin. Dit jaar was het eerste jaar dat hij een stand had in Blackpool waar hij tevens zijn nieuwe trainings- en wedstrijdkleding presenteerde. De nieuwe kleding van Zofcin trok veel bekijks en het was dan ook erg druk op de stand. Zaterdag en zondag hebben wij samen afwisselend het BDF Congres bezocht met lectures van o.a. Loraine Barrichi, Graham Oswick, Ruud Vermey, Fabio Selmi, Michael & Joanna, Arunas & Katusha en een prachtige lecture van Lynn, Joanne & Hazel (Best of British). In totaal waren er ruim 20 lectures die allen iets bijzonders hadden. Ze waren allemaal, stuk voor stuk, super inspirerend en een bevestiging waarom wij zoveel van dansen houden.

Op zaterdag staat traditiegetrouw de Internationale Teammatch op de kalender. Hierin nemen 3 continenten (Americas, Australasia & Europe) het op tegen Engeland. De teams bestaan uit 2 Professional Latin paren en 2 Professional Ballroom paren. De wedstrijd werd gewonnen door Americas, die hiermee het stokje van Europe hebben overgenomen.

Op zondagavond voeren de 4 teams van de Teammatch nog een kleine show op in de Blackpool Tower Ballroom. Dit vind plaats tijdens de receptie van de burgemeester. Hier komen bijna alle aanwezige dansers in Blackpool op af. Het is altijd een gezellig samen zijn onder het genot van een hapje en een drankje met fantastische, komische shows van fantastische dansers.

Maandag stond onze Rising Star wedstrijd op de planning. In de ochtend hebben wij onze haren en Samantha haar make-up laten verzorgen door onze sponsor Lella van Fabulous Cosmetic. Zij heeft er weer voor gezorgd dat wij op en top verzorgd aan het einde van de middag de vloer op gingen voor onze eerste ronde. Gekleed in een prachtige nieuwe jurk van Elaine Gornall betraden wij, samen met 225 andere paren, de vloer. De eerste ronde voelde nog wat stroef. Ondanks dat we al voor de 9e maal in Blackpool danste, was het toch weer even wennen. Wij plaatsten ons voor de volgende ronde en hadden zodoende de kans om er een schep boven op te doen. Gelukkig ging het een stuk beter en mochten wij daarna de 3e ronde  (beste 96 paren) dansen. Dit was de zwaarste ronde, want nu zou de jury de helft van de paren laten afvallen. Voor de volgende ronde komen heel veel paren in aanmerking. Helaas lukte het ons niet om ons te plaatsen voor de beste 48 paren. We bleven steken op een ietwat teleurstellende plaats 81.

Op dinsdag, woensdag en donderdag hebben wij de overige wedstrijden bekeken, onze TeAm gewoontjes en andere Nederlanders aangemoedigd. We hebben ook nog les gehad van Ton & Amanda en getraind op de wedstrijdvloer en in de Blackpool Tower. Toen was de laatste dag van het festival aangebroken.

Vrijdag staat de mooiste wedstrijd op het programma; Professional Ballroom. Hier doen alle top Professionals van de gehele wereld mee. Dit is het summum en wordt dan ook gezien als de wedstrijd der wedstrijden, vaak ook wel vergeleken met Wimbledon. Er verschenen ruim 275 paren aan de start. De eerste ronde verliep een stuk beter dan op maandag. We mochten ons op gaan maken voor de tweede ronde. Deze zagen wij enigszins met lede ogen tegemoet, want we stonden in misschien wel de sterkste serie met een aantal zekere paren voor de beste 48. Ondanks dat gingen wij er helemaal voor, want we hadden immers niets te verliezen. Bij opnoemen van de paren voor de 3e ronde (beste 96 paren) hoorde wij ons rugnummer en met een brede glimlach op ons gezicht betraden wij voor de 6e maal deze week de dansvloer. Onder de muzikale leiding van het Empress Orchestra dansten wij onze beste ronde van het festival. Het was ons gelukt om tijdens onze eerste Blackpool als Professional de beste 96 paren te halen. We wisten dat een plaats bij de beste 48 nu nog te vroeg zou zijn voor ons. Een 89e plaats viel ons uiteindelijk ten deel. Hiermee eindigde wij als 2e Nederlander in een erg sterk veld.

Wij kijken terug op een prachtige week, waarin wij weer voldoende inspiratie op hebben gedaan om er weer een vol jaar tegen aan te kunnen. De komende 2 weken dansen wij nog in Assen en in Ermelo. Daarna nemen we een weekje vakantie en vanaf begin juli gaan wij in voorbereiding op het nieuwe seizoen en het EK Showdance, NK Ballroom en WK Ballroom allen in november!

  •  

 

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt