facebook

Goed resultaat tijdens British Open
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Voor het 6e opeenvolgende jaar vertrokken wij naar de Engelse badplaats Blackpool om aldaar deel te nemen aan de mooiste wedstrijd van het jaar, de British Open. Deze wedstrijd is een van de hoogtepunten van het seizoen, kent een geschiedenis van ruim 90 jaar en wordt ook wel het 'Wimbledon' van de danswereld genoemd. De afgelopen jaren vertoonde onze resultaten in Blackpool een stijgende lijn. Vorig jaar eindigde wij op de 66e plaats. Dit jaar was het primaire doel om het resultaat van vorig jaar te verbeteren, maar uiteindelijk wilde wij dit jaar de 4e ronde (oftewel de beste 48 paren) bereiken! Op en top voorbereid en met een enorme dosis zin, vertrokken wij samen met Paul & Cynthia, Oscar & Pauline en onze sponsor & topfotograaf Rob Ronda op zondagmiddag richting Blackpool.

Eenmaal aangekomen in Blackpool, hebben wij ingecheckt in het Belvedere Hotel. Dit zou de komende week onze thuisbasis zijn. Ideaal gelegen op 2 minuten loopafstand van de Wintergardens en het centrum van Blackpool. We gingen deze avond vroeg naar bed, omdat wij 's ochtends om 08.00 uur zouden gaan trainen in de Tower Ballroom.

De volgende ochtend waren wij al vroeg uit de veren en zetten wij de eerste danspassen van 2011 op Blackpool's grondgebied in de Tower Ballroom. Gedurende 2 uur kunnen de Ballroom paren de laatste puntjes op de 'i' zetten voordat zij aan hun wedstrijd beginnen in de Winter Gardens. De rest van de dag hebben wij de Exebithion (plein met allemaal danswinkels) bezocht en een groot aantal van onze buitenlandse dansvrienden begroet. 's Avonds hebben wij de Rising Star Professional wedstrijd bekeken, waarin Herman & Michele de beste 24 paren wisten te bereiken.

Op dinsdagochtend hebben wij wederom getraind in de Tower Ballroom. Na de training hebben onze trainers en coaches Tony & Amanda ons helemaal op scherp gezet tijdens de priveles. In de middag had Samantha een afspraak voor haar danskapsel bij onze sponsor Fabulous Cosmetic by Lella. 's Avonds hebben wij de Youth Ballroom wedstrijd bekeken en zijn wij op tijd gaan slapen, want de volgende ochtend zouden wij om 11.00 uur aanvangen met de 1e ronde van de onze eigen wedstrijd.

Vroeg uit de veren, ontbijten en wederom langs onze sponsor Fabulous Cosmetic by Lella. Ditmaal werd Dennis zijn kapsel verzorgd door Lella en Samantha haar make-up. Het is heerlijk om je hier geen zorgen over te hoeven maken voorafgaand aan je wedstrijd. We hebben nog even ingedanst en stonden om 11.00 uur start klaar voor onze 1e ronde. Er werd gedanst in 8 heats met circa 20 paren per heat. Wij dansten een goede 1e ronde en waren tevreden met iedere dans. Nadien werden de doorplaatsingen bekend gemaakt en hieruit bleek dat wij de volgende ochtend weer act de presense mochten geven voor de 2e ronde. 's Avonds hebben wij genoten van de Professional Latin wedstrijd. Helaas konden wij de wedstrijd niet afkijken, omdat deze pas laat afgelopen zou zijn en wij de volgende ochtend weer fris aan de start wilde verschijnen.

Same time, same place, maar dan een dag later stonden wij weer klaar langs de vloer voor de 2e ronde. Helaas verliep deze ronde minder goed dan de dag ervoor. Het veld was sterker dan vorig jaar en daardoor was het duidelijk voelbaar dat paren hard hun best deden om de volgende ronde te kunnen bereiken. Na afloop van de 2e ronde was het weer met spanning afwachten bij 'het bord' in de hal om te zien of wij ons hadden weten te plaatsen voor de 3e ronde. Gelukkig! We zaten er bij! Tot onze verbazing waren er slechts 2 Nederlandse paren tot de volgende ronde doorgedrongen. Vorig jaar waren dit nog 5 Nederlandse paren. Dit bevestigde nogmaals dat het veld dit jaar sterker was.

's Middags hebben wij in gepaste rust doorgebracht, want 's avonds om 18.00 uur moesten wij weer aantreden voor de 3e ronde. Dit hield ook in dat wij een vervroegd avond maal moesten nuttigen. Het werd de welbekende pasta maaltijd rond de klok van 3 uur. Om 18.00 uur was het zover. Wij stonden klaar voor de 3e en beslissende ronde. Nu moesten wij alles uit de kast halen, ons beste dansen laten zien en hopen dat het voldoende zou zijn om de volgende ronde te bereiken. Helaas hadden wij geluk met de indeling van onze serie. Vooraf hadden wij al gezien dat wij in een hele sterke serie waren ingedeeld. Ondanks dat, gingen wij er helemaal voor en op de klanken van het Empress Orchestra wisten wij ons beste dansen van het seizoen te laten zien. Alles viel op z'n plaats en met een tevreden gevoel keken wij terug op deze ronde. Nu was het afwachten... De paren voor de volgende ronde werden opgenoemd en ... helaas wij zaten er niet bij. Later zou blijken dat wij slechts 4 crossen te kort kwamen om ons te plaatsen voor de volgende ronde. Uiteindelijk eindigden wij als beste Nederlandse paar op de 59e plaats en wisten wij ons resultaat van vorig jaar te verbeteren.

Wij hebben 's avonds de wedstrijd afgekeken en de volgende dag genoten van de Professional Ballroom paren. Met een tevreden gevoel kijken wij terug op ons eigen dansen. Verder hebben wij met volle teugen genoten van een weekje Blackpool. Het was weer fantastisch! Wij kijken nu al uit naar volgend jaar, want dan zij wij zeker weer van de partij!

  •  

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt