facebook

Winnaars Prix d'Elegance Classic Showdance
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Afgelopen zaterdag 5 maart dansten wij voor de vijfde maal de Prix d'Elegance Theo Wirxel Memorial Trophy in het Scheveningse Kurhaus. Deze wedstrijd is 3 jaar geleden omgedoopt tot een Classic Showdance wedstrijd en vindt altijd gelijktijdig plaats met de World Trophy Latin. Evenals vorig jaar zouden wij aantreden met onze Classic Showdance op de muziek van Michael Bublé. Echter hadden wij dit jaar de choreografie voor een groot deel verbeterd en droeg Samantha een prachtige nieuwe 'stippen jurk' met bijbehorend 'stippen kapsel' (met dank aan Michèle!). Vol enthousiasme vertrokken wij op zaterdagmiddag richting Scheveningen. Bij aankomst trokken wij weer dezelfde conslusie als vorig jaar: "Het statige Kurhaus met zijn unieke ambiance is en blijft een prachtige locatie om te mogen dansen!"

Nadat wij hadden hadden ingechecked en onze kamer hadden opgezocht maakten wij ons klaar voor de vloer training. Aan het einde van de middag is het personeel in het Kurhaus nog druk bezig om alle tafels klaar te maken, terwijl wij onze showdance alvast een keer oefenen op de vloer. Ditmaal was de vloer iets groter dan voorgaande jaren. Na de training heeft Michèle Samantha haar kapsel in orde gemaakt en zijn wij met Herman & Michele een pasta maaltijd gaan eten. Na het eten gingen wij ons verder klaar maken voor de wedstrijd.

De avond ving aan en wij mochten als derde paar de vloer betreden. Bij het horen van de eerste klanken, van de inmiddels voor ons zo herkenbare muziek, gingen wij er helemaal voor! Wij hadden er zin in en dat straalden we uit! Het dansen voelde goed en het leek alsof het harde werken niet voor niets was geweest. Met een heerlijk gevoel verlieten weer de vloer en was het wachten op de prijsuitreiking. De reacties van het publiek waren erg positief.

De organisatie had besloten om de prijsuitreiking halverwege de avond te doen i.p.v. tijdens de uitreiking van de World Trophy Latin aan het einde van de avond. Hierdoor moesten wij nog een half uur wachten en dus in kleding blijven. Toen was het zover, de paren werden de vloer op geroepen en de uitslag werd door David Simon bekend gemaakt. Voor ons bleef de eerste plaats over en daar waren wij erg blij mee. Eindelijk komt onze naam een keer op de die inmiddels beroemde wisselbeker.

Wij hebben de rest van de avond de World Trophy Latin gekeken en na afloop van die wedstrijd met alle paren genoten van een heerlijk souper. Tot in de late uurtjes hebben we gezellig zitten kletsen en toen was het toch echt bedtijd. De volgende dag hebben wij het NK Professionals Classic Showdance en het NK Professionals Latin gekeken. Het was een heerlijk en gezellig weekend. Het was een aangename verrassing toen op maandag morgen bleek dat we met een foto en een stukje tekst in 'De Telegraaf' stonden: http://telegraaf-i.telegraaf.nl/telegraaf/_main_/2011/03/07/003/.

David & Jacqueline en Cor & Janny, wederom heel hartelijk bedankt voor de uitnodiging! Het was weer fantastisch!

Rob Ronda; bedankt voor de geweldige foto's!

  •  


 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt