facebook

UK Championships 2011
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Voor het 4e jaar op rij vertokken wij in de 3e week van januari naar een van de mooiste en meest fantastische wedstrijden ter wereld: de United Kingdom Championships. Samen met het Blackpool Dance Festival en de International Championships behoort deze wedstrijd tot de top 3 van de wereld! Het deelnemersveld bestaat uit louter top paren van over de gehele wereld. Het is daarom niet alleen een genot om deze wedstrijd zelf te dansen, maar het kijken van deze wedstrijd laat bij menig dansliefhebber zijn of haar hartje sneller kloppen. Ditmaal waren het Paul & Cynthia die met ons meereisden naar de meest zuidelijke Engelse badplaats: Bournemouth. Direct na aankomst begaven wij ons richting het BIC complex waar het BDFI congres plaats zou vinden. Dit jaar werden de lectures verzorgd door: Gary McDonald, Caterina Arzenton en Paul Killick. Tevens was er een terugblik op de carriere van Bryan Watson & Carmen en een eerbetoon aan Oliver Wessel-Therhorn.

Op dinsdag dansten wij de Rising Star Amateur Standard. Vanaf de eerste ronde was het genieten op de vloer. Wij wisten ons dansen per ronde te verbeteren en daardoor de beste 48 te bereiken. Helaas was een plaats in de kwartfinale nog een brug te ver. De exacte plaatseringen worden later pas bekend gemaakt.

Op woensdag dansen de Amateurs Latin en Professionals Standaard. Dat betekent voor ons een dagje rust. We hebben de Nederland paren aangemoedigd die in deze disciplines uitkomen. In de Latin waren dat Remi & Debbie, Martijn & Nathalie en Ruud & Natalia. In de Standaard ware Herman & Michele het enige paar dat de Nederlandse eer hoog moest houden. 's Middags is Dennis Rob Ronda van het station gaan ophalen. Voor onze sponsorfotograaf Rob Ronda zijn de UK Championships inmiddels ook niet meer weg te denken uit zijn agenda. De wedstrijdvloer is dermate goed belicht, dat het een fotogravenparadijs is.

Op donderdag mochten wij voor de tweede maal onze opwachting maken op de vloer. Samen met Paul & Cynthia, Peter & Ira en Oscar & Pauline gingen wij van start in de UK Amateur Open Standard. De eerste ronde werd volgens onze trainers beter gedanst dan de Rising Star wedstrijd, helaas voelde het nog niet zo aan. Wij wisten ons te plaasten voor de tweede ronde, maar hierna moesten wij conluderen dat een derde ronde voor ons niet was weggelegd vandaag. Enigzins teleurgesteld hebben wij de derde ronde vanaf de tribune gekeken. Het niveau van deze ronde was toch al aardig hoog en zodoende konden wij niets anders dan het oordeel van de jury naast ons neer te leggen. 'S avonds hebben wij de finales gekeken van onze eigen wedstrijd en de Professionals Latin. Het was een fantastische avond met prachting dansen van het allerhoogste niveau.

De eerst volgende 'Major' is het Blackpool Dance Festival eind mei van dit jaar. Wij kijken hier met heel veel plezier naar uit en gaan hard aan de slag om daar een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.


  •  

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt