facebook

IDSF Wereld Kampioenschap in Wetzlar
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Naar aanleiding van onze 2e plaats op de ranking kwalificeerden wij ons voor de 2e maal op rij voor het Wereld Kampioenschap Standaard. Ditmaal vond deze titelwedstrijd op het hoogste niveau plaats in Wetzlar, Duitsland. Ieder land zendt haar beste 2 paren uit en zodoende verschenen er 79 paren aan de start uit ruim 40 verschillende landen. De voorgaande EK's en WK's bereisden wij per vliegtuig, maar omdat het nu slechts 4 uur rijden was besloten wij om met de auto te gaan. Op vrijdag j.l. reisden wij in de middag af richting Duitsland. Rond etenstijd kwamen wij aan het hotel waar alle deelnemers verblijven. Het is altijd weer een leuk weerzien van paren die je op allerlei wedstrijden tegenkomt. Na te hebben ingecheckt in het hotel besloten wij een wandeling te gaan maken richting die Altstad van Wetzlar. Aldaar zochten wij een gezellig restaurant voor een heerlijke Duitse maaltijd; Schnitzel en Apfelstrudel. Vervolgens zochten wij ons bed op, omdat wij de volgende dag met voldoende energie wilden starten.

Op zaterdagochtend genoten wij van een lekker ontbijt en maakten wij ons klaar voor de wedstrijd. Rond 10.30 uur vertrokken wij richting de zaal. Eenmaal in de zaal werden onze verwachtingen van een Duitse wedstrijd weer helemaal waargemaakt. Het was een prachtige zaal met een mooie, doch ietwat kleine vloer. Alle paren hadden ruim anderhalf uur om in te dansen en dat is wel eens anders. Hier werd dus ook gretig gebruik van gemaakt.

Om circa 13.00 uur ving de wedstrijd aan met de eerste ronde. Er werd gedanst in 8 heats van elk 10 paren. De heats waren fixed en tijdens de Engelse Wals werden in iedere heat alle paren een voor een voorgesteld. Op deze manier duurde de eerste ronde wel erg lang. Wij zaten in een ultieme sterke heat met 2 finalisten en 2 halve finalisten. Rechtsreeks doorplaatsing werd hierdoor bij voorbaat al erg lastig. Het dansen ging op de Engelse Wals na niet zo heel lekker. Zodoende mochten wij ons gaan opmaken voor de herkansing. Daarin worden er nog slechts 12 van de 43 overige paren doorgeplaatst. Het zou niet makkelijk worden, maar toch gaven wij alles en dansten een veel betere ronde dan de eerste ronde. Later zou blijken dat het ons niet was gelukt om de volgende ronde te halen. Wij eindigen enigzins teleurgesteld op plaats 62, het doel was immers te eindigen bij de beste 48. Hier eindigden voor ons dus de wedstrijd.

Tussen het middag- en het avondprogramma zat een pauze van ruim anderhalf uur. Wij besloten om gezamenlijk met ons aanwezige 'TeAm Dokman' supporters in een nabij gelegen winkelcentrum een hapje te eten. Wij waren erg blij met hun komst naar Wetzlar en we moesten immers allemaal iets eten, dus waarom niet gezellig samen. Na het avond eten keerde wij terug naar de zaal en mochten alle paren zich gaan opmaken voor de traditionele vlaggenparade waarmee het avondprogramma wordt ingeluid. dit houdt in dat ook de paren die inmiddels niet meer in de wedstrijd zitten ook hun danskleding nog een keer aanmoeten. Ieder land wordt voorgesteld aan het publiek met naambord en nationale vlag. Deze ceremonie neemt normaal bijna een uur in beslag, maar is best leuk om te doen.

Na de parade kleeden wij ons om en hebben vanaf de tribune het verloop van de wedstrijd gevolgd. Tot en met de finale hebben wij genoten van het prachtige dansen. Enige smetje op deze wedstrijd waren de 18(!) valpartijen die door alle rondes hadden plaats gevonden. Het waren stuk voor stuk topparen die onderuit gingen vanwege de gladde vloer. een paar heeft zelfs de wedstrijd moeten verlaten, omdat de schade zo groot was dat zij niet door konden dansen. Verder was het een prachtige, goed georganiseerde wedstrijd. Na afloop hebben alle paren gezamenlijk nog genoten van een warm en koud buffet.

Samen met Marcello & Tessa zijn wij weer terug gereden naar het hotel. Op zondagochtend hebben wij nog gezamenlijk ontbeten en toen zijn we ieder weer onze eigen weg gegaan. De komende weken gaan we weer lekker trainen en voorbereiden op de volgende wedstrijd in ...! Overigens willen wij onze sponsor Rob Ronda nogmaals bedanken voor zijn aanwezigheid, bemoedigende woorden en uiteraard zijn prachtige foto's!

  •  
 

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt