facebook

5e plaats Nederlands Kampioenschap
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Zondag 21 november j.l. was het zover. De wedstrijd waar wij het hele jaar naar uitkijken, het Nederlands Kampioenschap Standaard, zou voor de tweede maal worden georganiseerd in de Topsporthal in 'ons' Almere. Vorig jaar behaalden wij het podium en keerden wij huiswaarts met een prachtige 3e plaats. Dit jaar wilden wij het resultaat van vorig jaar minimaal evenaren, maar ons doel lag hoger. Gewapend met 2 prachtige nieuwe jurken van Elaine Gornall, een prachtig kapsel van Studio Michele, nieuwe schoenen van Dance-shoes.nl, Vitaminen- en Voedingsupplementen van Plantina, een nieuw rokkostuum van Very Zofcin en een jaar aan trainingsarbeid begonnen wij vol goede moed aan deze prachtige wedstrijd.

Vanaf de eerste klanken van de eerste Engelse Wals voelden wij ons als een vis in het water. Het dansen ging heerlijk en wij voelden ons gedragen door de fanatieke aanmoedingen van een groot deel van de aanwezige toeschouwers.

Alle rondes werden gedanst op prachtige muziek, de vloer was in perfecte conditie, de sfeer in de zaal was erg goed en de reacties van onze coaches waren zeer positief. Zonder problemen plaatsten wij ons voor alweer de 3e finale op een Nederlands Kampioenschap. Het is en blijft toch altijd een mooi moment om deze finale te mogen dansen, er gaat een speciaal gevoel door je heen als je naam wordt opgenoemd en je de vloer op loopt voor een solo Engelse Wals. Heerlijk! Het voelde alsof we vleugels hadden. Na de solo Wals volgde de groeps Wals, groeps Tango, groeps Weense Wals en groeps Slowfox. Na de Slowfox verlaten alle paren weer de vloer voor de solo Quicksteps. Net als in de solo Wals hadden wij ook hier als laatste paar geloot. Na de solo Quickstep dansten wij nog een groeps Quickstep. Na de groeps Quickstep voelde wij een ontlading. Hier hadden we een jaar lang hard voor gewerkt. Tevreden keken wij terug op het verloop van de wedstrijd en onze coaches deden na afloop nog een duit in het zakje, want ook zij waren erg enthousiast over ons dansen.

Nu was het moment van de waarheid aangebroken; de prijsuitreiking! Traditiegetrouw wordt als eerste de Nederlands Kampioen bekend gemaakt. Deze eer was dit jaar voor Marcello & Tessa, die een prachtige Slowfox dansten als overwinningsdans. Daarna wordt eerst de prijsuitreiking van alle overige klasses gedaan. Tot slot is de hoofdklasse weer aan de beurt en worden nummer 7 t/m 2 bekend gemaakt. Onze ambities waren vooraf bij bijna iedereen wel bekend. Zo ook bij de presentator van de wedstrijd die op het punt stond om de rest van de finaleplaatsen bekend te maken. Hij luidde de bekendmaking in met een verhaal over teleurstellingen en dat dit altijd vervelend is. Nadat de 7e plaats en de 6e plaats bekend waren gemaakt, werden wij naar voren geroepen voor plaats 5. Dat was even schrikken, niet alleen voor ons, maar ook voor een groot deel van de toeschouwers in de zaal. Zoals het een waar sportman en sportvrouw betaamd vermanden wij ons en hielden onze emoties voor onszelf. Wij bedankten het publiek en namen onze prijs in ontvangst.

Na de prijsuitreiking hebben wij allebei een traan gelaten, het voelde alsof ons onrecht was aangedaan. Daar waar sport heel erg mooi kan zijn, kan het soms ook heel pijnlijk zijn. Dansen is nu eenmaal een jurysport en daar hebben wij ons de afgelopen 20 jaar dat wij dansen al bij neer kunnen leggen. Maar de pil is nog nooit zo bitter geweest als na dit NK. Graag willen wij iedereen bedanken voor de lieve woorden en reacties die wij tot lang na de wedstrijd hebben mogen ontvangen. We ontvingen nu meer reacties dan vorig jaar met een 3e plaats. Wij laten ons niet uit het veld slaan en zullen hierdoor hopelijk alleen maar sterker worden. Wij hebben misschien dan wel niet gewonnen, maar wij hebben zeker niet verloren.

  •  
 

Solodans Engelse Wals


Solodans Quickstep

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt