facebook

Kwartfinale tijdens de Holland Masters
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Afgelopen weekend vond de 29e editie plaats van de Holland Masters in Sportpark Papendal. Deze wedstrijd, onder de bezielende leiding van de families Simon en Van de Stroet, is een van Nederlands mooiste wedstrijden. Ook dit jaar was het internationale deelnemersveld weer sterk. Vorig jaar wisten wij de kwartfinale te halen en een jaar daarvoor zelfs de halve finale. Echter, het niveau van deze wedstrijd wordt steeds hoger en zodoende moesten wij weer vol aan de bak voor een goede klassering. In totaal verschenen er circa 70 paren aan de start. De eerste ronde verliep voor ons gevoel al weer beter dan tijdens de Benelux Kampioenschappen van een week geleden. We hadden weer het nodige commentaar gehad van onze trainers en dat resulteerde in goede lessen. Het dansen was beter, maar nog niet goed genoeg. Wij wisten ons, samen met een hoop andere Nederlandse paren, rechtstreeks te plaatsen voor de 1/8 finale. 

Het dansen ging in deze ronde wederom beter en wij zagen met vertrouwen de bekendmaking van de 1/4 finale tegmoet. Gelukkig was ons gevoel juist en mochten wij ons gaan opmaken voor de volgende ronde. Een plaats in de halve finale, bij de beste 12 paren, was vooraf al bijna niet mogelijk. Toch hebben wij alles gegeven en getracht ons beste dansen te laten zien. Het werd ook de beste ronde van de dag. Een gedeeld 22-23e plaats viel ons ten deel. Daarnaast eindige wij als gedeeld tweede Nederlander.

Het was een uitslag waar wij wel mee konden leven. We waren vooral blij dat wij een progressie konden laten zien tussen de 1e ronde en de 3e ronde alsmede in vergelijking met de wedstrijden in Luxemburg en Belgie eerder deze maand.

Onze volgende wedstrijd is op 19 oktober a.s. in Brentwood, Engeland. Daar zullen wij de International Championships dansen. Uiteraard zijn onze verrichtingen weer te volgen via de Twitter!

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt