facebook

Ned. Kampioen Professional Ballroom
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Op 7 november j.l. was het dan eindelijk zo ver. Het Nederlands Kampioenschap Professionals vond plaats op haar vertrouwde locatie: De Bonte Wever in Assen. Het NK maakt onderdeel uit van de grootste en mooiste wedstrijd die ons kleine landje rijk is, namelijk de Dutch Open. Wereldwijd staat de Dutch Open bekend als een van de leukste wedstrijden en het is ook ieder jaar weer fantastisch om te zien hoeveel nationaliteiten er af reizen naar Assen om aldaar een fantastische dansweek met elkaar te beleven. Het NK Professionals was vanzelfsprekend alleen toegankelijk voor Nederlandse Prof paren, die mochten namelijk gezamenlijk gaan uitmaken wie de nieuwe Nederlands Kampioen zou gaan worden. De afgelopen 2 jaren wisten wij de tweede plaats te behalen en daarmee Vice-Kampioen te worden. Ons streven was om dit jaar een treetje hoger op de het erepodium te staan. Het zou niet makkelijk worden, want de concurrentie had ook niet stil gezeten.

Voorafgaand aan de wedstrijden namen wij deel aan een 3-daags trainingskamp waarin stuk voor stuk wereldtoppers lectures en workshops gaven met als thema 'Androgynism'. Het was ontzettend interessant om te zien wat deze oud-kampioenen met dit onderwerp hadden gedaan. Naast de workshops hadden wij ook nog privélessen bij een aantal leraren geboekt, waaronder onze eigen trainers en coaches Tony & Amanda Dokman. Het was ontzettend fijn dat zij ons nog de laatste tips konden meegeven en wij kunnen oprecht stellen dat zij ervoor hebben gezorgd dat wij er stonden op het moment dat het moest gebeuren. We zijn hen daarom dan ook eeuwig dankbaar voor hun hulp en betrokkenheid! Speciaal voor het kampioenschap had Samantha weer twee prachtige jurken laten maken bij Elaine Gornall in London.

De jurk voor de eerste ronde was blauw met witte accenten en de jurk voor de finale was wit met blauwe accenten. Om het plaatje compleet te maken had Dennis speciaal voor het NK bij zijn sponsor Very Zofcin een midnight blue rokkostuum laten maken. Geheel in het nieuw gekleed betraden wij de vloer voor de eerste ronde. We merkten aan ons dansen dat we toch wel een beetje gespannen waren. Ondanks de spanning was het toch geen slechte voorronde. We wisten wel dat we er een tandje bij moesten zetten en dat deden we dus ook in de finale. Onder luidde aanmoedigingen van het het publiek wisten wij in de finale ons beste dansen van die week te laten zien. Het was tijd voor de prijsuitreiking... Uiteindelijk bleven wij samen met Paul & Cynthia over en zou de strijd tussen plaats 1 en 2 tussen ons gaan. Toen de presentator bekend maakte wie de tweede plaats in ontvangst mocht nemen, vlogen wij elkaar in de armen. EINDELIJK was het ons gelukt! Wij waren Nederlands Kampioen geworden!

Dolblij en met tranen in onze ogen namen wij onze prijs in ontvangst en luisterde wij naar het volkslied dat voor ons werd gespeeld. Na de prijsuitreiking werden bij door onze ouders en vrienden getrakteerd op champagne en speciaal voor de gelegenheid gemaakte cupcakes. Wij willen iedereen bedanken voor hun support! Het was fantastisch om deze dag met jullie allemaal te mogen mee maken! Onze ambitie was bereikt, onze droom uitgekomen.

2013 was definitief ONS jaar: in maart werden wij Nederlands Kampioen Professional Classic Showdance, in juli werden wij man & vrouw en in november wonnen wij het Nederlands Kampioenschap Professional Ballroom!

  •  

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt