facebook

Top resultaat op UK Championships
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Het nieuwe jaar begint altijd goed met de United Kingdom Championships. Een week lang is Bournemouth het hart van de mondiale danswereld. 'The best of the best' van de wereld reizen na kerst en oud & nieuw af naar de Engelse badplaats om aldaar hun beste dansen te laten zien in het Bournemouth International Centre. Voor ons is deze wedstrijd, ook wel het Roland Garros van het dansen genoemd, een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar en staat dus ook vast in onze agenda. Samen met Paul & Cynthia vertrokken wij, direct na onze FDO/WDC opleidingsdag, richting London. Daar zouden wij de volgende dag de Universal Championships dansen. Dit is een 'kleinere' wedstrijd die als voorloper op de UK Championships wordt georganiseerd om de paren alvast in de stemming te brengen. Het jurypanel op deze 'kleinere' wedstrijd is altijd om je vingers bij af te likken! Er is immers geen betere voorbereiding op de 'grote' wedstrijd. We dansten 2 goede rondes, maar moesten desondanks toch genoegen nemen met een 20e plaats.

Op maandagochtend reizen wij altijd van London naar Bournemouth en gaan wij kijken naar de gratis lectures van internationale top coaches, welke worden georganiseerd door de BDFI. Aansluitend van deze workshops zijn wij dit jaar met een groot deel van de Nederlandse delegatie, onder leiding van Fred Bijster, een hapje gaan eten bij de Italiaan. Gezellig om zo met elkaar om te gaan en over dansen te kunnen praten.De volgende dag stond voor alle disciplines de Professional Rising Star Standaard wedstrijd op de agenda. Voor ons hield dit in dat wij om 10.00 uur onze eerste ronde mochten dansen.

Vorig jaar wisten wij als enige Nederlander de 48 te bereiken in een zeer sterk veld. Het doel was dit jaar om minimaal weer dezelfde ronde te bereiken en te proberen dicht bij de kwartfinale te eindigen. We dansten vanaf het begin een goede wedstrijd en we voelde ons goed. Gekleed in een prachtige nieuwe blauwe jurk van Elaine Gornall en in blakende gezondheid door de Vitmaminen en Voedingsupplementen van Plantina wisten wij wederom de beste 48 te bereiken. Helaas zat een plaatsje in de kwartfinale er net niet in voor ons. We eindigde op een mooie 28e plaats en kwamen slechts 2 crossen te kort voor de beste 24. Dit was meteen ons beste Engeland resultaat!

Vol goede moed betraden wij de volgende dag de wedstrijdvloer voor de Professional Open Standaard. De afgelopen 2 jaar misten wij in deze wedstrijd de 3e ronde op 1 cross. Dat is het kleinst mogelijke verschil, dus daar moesten we dit jaar maar eens mee afrekenen! Ook hier begonnen we weer goed aan de wedstrijd en wisten we goed gebruik te maken van de ruimte op de vloer. We zaten lekker in de wedstrijd en dat bleek ook uit het feit dat we dit jaar wel de 3e ronde wisten te behalen. Uiteindelijk mochten wij genoegen nemen met een 61e plaats, een verbetering van ruim 20 plaatsen t.o.v. vorig jaar.

Wij kijken terug op een super geslaagde week, waarin wij lekker en goed gedanst hebben en super veel plezier hebben gehad met alle Nederlanders die aanwezig waren en onze reisgenoten Paul & Cynthia in het bijzonder. We hebben de Nederlandse Professional Standaard eer maar mooi hoog gehouden met z'n vieren! ;-)

  •  

 

 

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt