facebook

Finale op EK Showdance!
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Omdat het NK Classic Showdance al weer even geleden was en zo ook de periode dat we onze Showdance zeer intensief getraind hadden, besloten we om gedurende een aantal weken voorafgaand aan het EK de Showdance samen met Euvgenia & Peter weer verder te verfijnen. Zodoende hebben wij ons dus de afgelopen weken niet alleen voorbereid op ons NK Professionals in Assen, maar tussendoor ook fanatiek de Showdance getraind. Op zaterdag 3 november stonden het EK Professionals Classic Showdance én het EK Professionals Latin op de kalender. Deze wedstrijden werden tezamen georganiseerd in Sofia, Bulgarije. Voor ons was dit een weerzien met Bulgarije, omdat wij hier in 2008 als Amateurs de Europa Cup mochten dansen.

De dag voorafgaand aan het EK vertrokken wij dus met 4 Nederlandse paren richting Bulgarije; Remi & Debbie en Marcus & Anne-Floor voor de Latin en Herman & Michèle en wij voor de Showdance. We zaten allemaal op dezelfde vlucht, dus de sfeer zat er vanaf het begin al goed in. Het beloofde een gezellig weekend te worden.

Het was in het begin van de middag dat wij aankwamen in het hotel. We hadden inmiddels allemaal trek gekregen en besloten om iets te gaan eten. Via de conciërge van het hotel kwamen we terecht bij een authentiek Bulgaars restaurant met typische Bulgaarse specialiteiten. Omdat wij allen van mening zijn dat we iets van de cultuur moesten proeven bestelde we een gerecht dat bestond uit allerlei lokale specialiteiten dat werd geserveerd op 1 grote houtenplank midden op de tafel. We hebben hier heerlijk van gesmuld en grote lol gehad onder elkaar. Eenmaal voldaan van het eten besloten we een wandelingetje te maken in de omgeving. Al gauw kwamen we terecht bij een schoenenzaak, alwaar de dames hun slag moesten slaan. De prijzen liggen in Bulgarije beduidend lager dan in Nederland. Na de wandeling en het shoppen begaven wij ons weer richting het hotel om nog even wat rust te nemen alvorens wij diezelfde avond om 20:00 uur acte de présence mochten geven op het welkomstdiner dat de organisatie voor alle aanwezige dansers had geregeld. Iedereen was keurig gekleed en nam plaats aan de ronde tafels. We kregen een heerlijk 3-gangen menu voorgeschoteld en er werd veel gelachen met de paren onderling.

De deelnemende Showdance paren hadden tussen het hoofd- en het nagerecht de loting voor de eerste ronde van de wedstrijd. Verder werd medegedeeld aan de paren hoe laat iedereen klaar moest zijn om opgehaald te worden. Omdat alle Showdance paren hun show moeten voordansen voor de wedstrijdleiding, die zo beoordelen of je show aan de regels voldoet, werden wij al om 09:00 uur opgehaald. Dit was erg vroeg, omdat Dennis het krullenkapsel van Samantha met de krultang moest verzorgen. Wij zij dus om 06:30 uur de volgende ochtend opgestaan, zodat Dennis in 1 uur en 45 minuten Samantha kon omtoveren naar haar 'Burlesque' look. Het was de eerste keer dat Dennis dit deed en het blijkt dat hij een verborgen talent heeft!

De 'voordans-ronde' verliep zonder problemen en onze show werd op alle vlakken goed gekeurd. Wij hadden als 10e geloot en zaten dus in het staartje van de voorronde. Toen wij aan de beurt waren liepen we vol overtuiging de grote vloer op: 'It's time for Burleeeeeeeesque!'. Onze show ging hartstikke goed en de kleine aanpassingen die wij hadden gedaan in de show dansten wij alsof het nooit anders was geweest. Het was heerlijk om op dit EK onze showdance te mogen dansen. Nu was het wachten of de doorplaatsingen naar de finale. Wij hadden de meeste shows al gezien en het niveau was redelijk gelijkwaardig. Er waren in onze ogen 3 duidelijke finalisten en daarna kwamen een heleboel paren die gelijkwaardig aan elkaar waren. Er was dus van alles mogelijk, dus extra spannend... De uitslag werd opgehangen en wat bleek? Acht paren hadden de finale gehaald en onze namen stonden erbij... We stonden dus finale op het EK Showdance! We waren door het dolle heen!!!

Nadat wij het thuisfront en Peter & Euvgenia hadden gebeld om hen op de hoogte te stellen van onze finale, hebben wij de voorronde van de Profs Latin gekeken. Zo hard als we konden hebben we Remi & Debbie en Marcus & Anne-Floor aangemoedigd. Na de voorronde van de Profs Latin zijn we terug gegaan naar het hotel, hebben we daar een pasta maaltijd genuttigd en ons opgefrist voor de avondronde. We hadden als 5e geloot voor de finale. Eenmaal terug in de zaal aangekomen bleek dat de zaal was gevuld met ruim 3.000 toeschouwers! Wat een ambiance en wat een sfeer! Dit gaf een enorme adrenaline kick en zorgde ervoor dat wij een nog betere 'Burlesque' konden dansen dan in de middag. Het was absoluut het beste optreden dat wij tot nu toe hebben gedanst!

Er was een open jurering na het optreden van ieder danspaar. Hieruit bleek al vrij snel dat wij onderaan in de finale zouden gaan eindigen. De eind plaatsering was echter pas aan het einde van de avond bekend. We werden uiteindelijk achtste in de finale en dat was een kleine domper op de feestvreugde, want er had ons inziens meer ingezeten. Hoe dan ook, we hadden finale gedanst en 'that's what counts!'.

Het was een onwijs gezellig weekend met de andere Prof paren. Wij willen Remi & Debbie, Marcus & Anne-Floor en Herman & Michele bedanken voor hun support en gezelligheid tijdens dit EK. Wat ons betreft mogen er nog veel meer van dit soort gecombineerde kampioenschappen volgen!

  •  

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt