facebook

Zomer update
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Het is even geleden dat wij een update hebben geplaatst op onze site. Dit houdt niet in dat wij de afgelopen maanden hebben stil gezeten, in tegendeel zelfs. Een week na, wederom een fantastische wedstrijd in Blackpool stond het eerste Nederlandse Kampioenschap van de Dutch Amateur League op de agenda. Deze wedstrijd werd gehouden in een van de mooiste ballrooms van Nederland, de Bonte Wever in Assen. Tijdens deze wedstrijd zouden wij meedoen aan de Open Professional Ballroom wedstrijd, de Open Professional Classic Showdance wedstrijd, een groot deel van onze eigen paren coachen en Dennis zou een aantal wedstrijden jureren. In beide wedstrijden waaraan wij zelf deelnamen behaalden wij een tweede plaats achter regerend Nederlands Kampioenen Herman & Michele. Onze paren waren ook erg succesvol, want ze wisten allemaal de finale te halen en het merendeel ging zelfs met de eerste plaats naar huis. Je begrijpt dat wij daar natuurlijk ape trots op waren en zodoende een zeer geslaagd weekend beleefden. Complimenten aan de organisatie voor het fantastische weekend! (foto: LPX)

Heerlickheid van Ermelo
Een week later dansten wij onze laatste VBD wedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd vond plaats in de Heerlickheid van Ermelo tijdens het jaarlijkse NVD congres. Ondanks dat de vloer vele malen kleiner was dan de week ervoor wisten wij er toch nog een redelijke wedstrijd van te maken. Wederom mochten wij na 2 rondes dansen de tweede prijs in ontvangst nemen. Nu zat het seizoen er dan echt op en konden wij gaan geniet van een weekje vakantie.

Trainingsweekenden
In de zomer hebben wij altijd een 3-tal trainingsweekenden op de planning staan om ons dansen een extra boost te geven. Zo waren wij begin augustus aanwezig op het 3-daagse Dokman Training Weekend in Hilversum. Dit was een fantastisch trainingsweekend met lectures van Ton & Amanda Dokman, Jonathan Crossley & Lynn Marriner en Marcus Hilton. Medio augustus deden wij mee aan het trainingskamp van DanceMasters Sport in de Bonte Wever in Assen. Hier mochten wij tevens, geheel onverwachts, de "Artists 2012" Award in ontvangst nemen. Begin september reisden wij af naar London alwaar Tony & Amanda een weekend organiseren met lessen van Marcus & Karen Hilton. Al met al was het dus een erg drukke zomer.

VBD Grand Prix in Geldrop
Het nieuwe seizoen is inmiddels al weer begonnen. Twee weken geleden dansten wij de eerste VBD wedstrijd van seizoen 2012-2013. Traditiegetrouw wordt deze wedstrijd gehouden in Geldrop bij Dansschool Van der Putten. Helaas was de opkomst van de paren aan de magere kant, maar dit mocht de pret niet drukken. Het is en blijft toch een rankingwedstrijd die mee telt voor de kwalificatie voor EK en WK. Ook hier wisten wij beslag te leggen op de tweede plaats. We waren tevreden over de wedstrijd en hadden het gevoel dat de trainingsarbeid in de zomer zijn vruchten heeft afgeworpen.

Holland Masters in Papendal
Zondag 7 oktober j.l. dansten wij de VBD Grand Prix tijdens de Holland Masters in Papendal. Normaliter is dit er sprake van een internationaal deelnemersveld, maar dat was helaas dit jaar niet het geval. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het ruzie tussen de verschillende bonden. Dit jaar moetsen de Nederlanders onderling met elkaar uitmaken wie er met de hoofdprijs van door ging. We mochten ook hier weer 2 ronden dansen. De tweede ronde ging het beste en leverde ons uiteindelijk weer een tweede plaats op. We werden tweede in de Engelse Wals, Tango, Slow Foxtrot en Quickstep en derde in de Weense Wals. Wel wisten wij in de dansen nog aardig wat 1e plaatsen te halen. Deze wedstrijd gold als laatste testcase in aanloop naar het NK in november.

De komende periode wordt erg druk qua wedstrijden. Begin november dansen wij het WDC EK Classic Showdance in Sofia, Bulgarije. Vervolgens een week later dansen wij ons VBD NK Professional Ballroom in de Bonte Wever in Assen. Daarnaast zullen wij in Assen ook deelnemen aan de Open Classic Showdance wedstrijd alsmede de WDC World Series Professional Ballroom. Weer een week later mogen wij aantreden op het WDC WK Professional Ballroom in Blackpool. Deze wedstrijd wordt georganiseerd in de wereld beroemde Wintergardens en de wedstrijd wordt opgeluisterd door the Empress Ballroom Orchestra. Begin december zullen wij ons begeven naar Parijs om daar deel te nemen aan de WDC World Series wedstrijd. Wij zitten dus niet stil de komende tijd.

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt