facebook

Kwartfinale op EK Profs in Moskou
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Op donderdagavond 19 april j.l. vertrokken wij vanaf Schiphol naar Moskou om aldaar het EK Professionals Standaard te dansen. Het was niet de eerste keer dat wij naar de Russische hoofdstad vertrokken om de vaderlandse driekleur te vertegenwoordigen. In 2009 mochten wij ook al het EK dansen, echter toen nog bij de Amateurs. Ditmaal waren wij helaas het enige Nederlandse paar dat aan de start zou verschijnen. Omdat wij midden in de nacht (plaatselijke tijd) zouden arriveren in Moskou, hadden wij besloten om de eerste nacht in een hotel op de luchthaven te verblijven. De volgende ochtend werden wij om 13:00 worden opgehaald door een taxi die ons naar het prachtige 5-sterren Marriott Royal Aurora Hotel bracht. In dit hotel zouden alle dansers en juryleden verblijven. De vorige keer dat wij in Moskou waren hebben wij helaas niets van de stad kunnen zien.

 


Daarom besloten wij om ditmaal enkele ‘highlights’ te bezoeken. Wij vervolgden onze weg langs het Bolsjoj Theater, het Rode Plein, de Basilius Kathedraal, het historische Staatswarenhuis GUM en natuurlijk het Kremlin. De nodige foto’s werden gemaakt, alsmede een leuk filmpje om onze Junior & Juvenilles paren aan te moedigen voor hun NK. Na een paar uur door te stad te hebben gewandeld begaven wij ons weer richting het hotel. ‘s Avonds zijn wij met onze Deense en Finse vrienden een hapje gaan eten in de stad. Het is erg gezellig om met collega Professionals te praten over dansen en wat hen zoal bezig houdt.

De volgende ochtend hebben wij met onze Belgische TeAmgenoten ontbeten. Na het ontbijt maakten wij ons klaar voor de wedstrijd. Voordat we richting de zaal gingen werd er om 13:00 uur nog een lichte 3-gangen lunch verzorgd voor alle dansers. De wedstrijd vond plaats in het zwaar bewaakte Kremlin. Daarom moesten alle dansers hun paspoort meenemen tezamen met een toegangspas voor het Kremlin. Eenmaal gearriveerd werden alle paren naar hun kleedkamers begeleid. Een kleedkamer werd gedeeld door circa 4 paren, waardoor iedereen voldoende ruimte had om zich goed te kunnen voorbereiden. Toen wij de zaal binnen kwamen, bleken de verhalen die wij hadden gehoord over deze wedstrijd exact te kloppen. Het was een prachtige zaal, met een mooie vloer die schitterend was uitgelicht. Wij zouden die avond dansen op een live orkest en de zaal was helemaal uitverkocht. Dit beloofde een unieke ervaring te worden. Voorafgaand aan het indansen werden de paren welkom geheten door de President van de Russische bond. Na het indansen werd geloot welke basisdans in welke ronde zou worden gedanst. Het is namelijk zo bij de Professionals dat op een EK of WK per ronde een andere dans de basis dans. De loting wees uit dat de eerste ronde de Slowfox de basisdans zou zijn.

Circa anderhalf uur later liepen alle paren de trap van het podium af en werden zij voorgesteld aan het publiek. Hierna vind de wedstrijd aan. De eerste ronde werd gedanst in 4 series, waaruit de jury 24 paren moest selecteren voor de kwart finale. Wij dansten een goede eerste ronde en wij genoten volop van de prachtige ambiance en de mooie live muziek. Na onze eerste ronde was het de beurt aan de Russische Professional Latin paren, want zij dansten deze avond hun nationale kampioenschap. Deze wedstrijd zou later op de avond voor de zoveelste keer gewonnen worden door de huidige nummer 3 van de wereld, Sergey Sourkov & Agnieszka Melnicka.

Toen de doorplaatsingen werden opgehangen, bleek dat wij onze doelstelling hadden gehaald: plaatsing voor de kwart finale. In deze ronde, met de Tango als basisdans, wisten wij er nog een schepje boven op te doen. Uiteindelijk dansten wij een goede wedstrijd, maar een plaats in de halve finale bleek helaas onmogelijk, vanwege het zeer hoge niveau. Tevreden over ons dansen en de behaalde kwartfinale hebben wij het verdere verloop van de wedstrijd vanaf de zijlijn gevolgd. Het was een prachtige strijd, omdat meerdere paren kans maakten op de finale. Uiteindelijk wisten 7 paren zicht te plaatsen voor de finale, die uiteindelijk gewonnen werd door Andrea Ghigiarelli & Sara Andracchio, een Italiaans paar dat uitkomt voor England.

Onze Showdance trainer/coach, Euvgenia Parakhina, was in Rusland ten tijde van het EK. Zij is speciaal voor ons per trein naar Moskou gekomen om aanwezig te kunnen zijn bij deze wedstrijd. Wij waarderen het zeer dat zij de moeite heeft genomen om ons te komen aanmoedigen.

Uitslag EK Professional Ballroom 2012, Moskou:

1.)    Andrea Ghigiarelli & Sara Andrachio - Engeland
2.)    Valerio Colantoni & Yulia Spisiftsieva - Rusland
3.)    Sascha Karabey & Natascha Karabey - Duitsland
4.)    Domen Krapez & Monica Nigro - Slovenie
5.)    Warren & Kristi Boyce - Engeland
6.)    Angelo Madonia & Antonella Decarolis - Italie
7.)    Gustav Lundin & Valentina Odseledko - Zweden

21.) Dennis Voermans & Samantha Kolijn - Nederland

Na afloop van de wedstrijd werden alle paren naar een restaurant gebracht, alwaar een heerlijk buffet werd geserveerd en een gezellige live-band Salsa muziek speelde. De bedoeling was dat we allemaal tot in de late uurtjes door zouden gaan, maar je merkt dat zo’n wedstrijddag toch erg vermoeiend kan zijn en tegen de klok van half drie ’s nachts wilde de meeste paren toch echt wel weer richting het hotel gebracht worden.

Zondagochtend hebben wij rustig aan gedaan en op ons gemak de koffers weer ingepakt. Een taxi bracht ons weer richting de luchthaven van Moskou, vanwaar wij aan het einde van de middag weer richting Amsterdam zijn gevlogen. Wij kijken terug op een prachtige wedstrijd en zijn weer een unieke ervaring rijker.

  •  

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt