facebook

Vice-Kampioen Classic Showdance
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Op zondag 11 maart j.l. was het dan eindelijk zo ver; ons eerste officiele NK Classic Showdance bij de Professionals. Wekenlang hebben wij naar dit kampioenschap toe gewerkt samen met onze Showdance trainers Peter Bosveld & Euvgenia Parakhina. Met trots presenteerde wij onze nieuwe show 'Burlesque', gebaseerd op de gelijknamige film uit 2010 met Christina Aguilera en Cher. Wij hebben ons in eerste instantie laten inspireren door de prachtige muziek en later de show gemaakt rondom dit sterke thema. Het NK vond plaats in het statige Kurhaus in Scheveningen. Deze zaal is met recht een van de mooiste ballrooms van Nederland. Vorig jaar wonnen wij hier de Prix d'Elegance Classic Showdance voor Amateurs met onze Classic Showdance op muziek van Michael Buble. Dit jaar deden wij een gooi naar de titel bij de Professionals. Alle ingredienten voor een mooie dag waren aanwezig.

De Kurzaal was gevuld met fans en die lieten zich luid en duidelijk horen toen wij onder aankondiging van spreekstalmeester David Simon de vloer voor de eerste keer betraden. De show verliep goed en wij waren blij dat de weken van voorbereiding en het aantal try-outs dat wij hadden gedanst, nu hun vruchten begonnen af te werpen. De vele reacties die wij ontvingen na ons eerste optreden waren hartverwarmend. Iedereen was laaiend enthousiast over onze look, de choreografie en de muziek. Men had dit niet van ons verwacht en dat was precies wat wij wilden laten zien.

Na wat laatste tips van Peter & Euvgenia mochten wij een uur later nogmaals de show opvoeren in de finale. Dit was de beste uitvoering van 'Burleaque' tot dusver. Wij waren tevreden en Peter & Euvgenia waren trots. Nu was het wachten op de uitslag. De concurrentie was sterk en het beloofde een spannende uitslag te worden.

Met een jury waardering van 1-1-2-2-2=8 mochten wij de tweede plaats in ontvangst nemen. Wij feliciteren Herman & Michele die hun titel prolongeerde met een jury waardering van 2-3-1-1-1=8. Dat het spannend was, werd bevestigd door een gelijke jurywaardering voor de nummer 1 en 2. Uiteindelijk gaf de meerderheid van eerste plaatsen voor Herman & Michele de doorslag.

De nummers 1 en 2 hebben recht op uitzending naar het EK Classic Showdance in Sofia, Bulgarije en het WK Classic Showdance in Omsk, Rusland.

VBD NK Classic Showdance Professionals 2012 - Dennis & Samantha met hun show 'Burlesque'

Rob Ronda (en natuurlijk Cor & Sophie!) enorm bedankt voor jullie aanwezigheid en de fantastische foto's!

  •  

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt