facebook

Succesvolle UK Championships
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Het 1e hoogtepunt op de mondiale danskalender: The United Kingdom Open Championships (UK), in Bournemouth. Het is de 5e keer dat wij deze wedstrijd zouden dansen. Deze keer was voor ons echter wel speciaal, want dit zou onze eerste deelname zijn als Professionals. Voorafgaan aan de UK zouden wij de Universal Championships dansen. Deze kleinere wedstrijd wordt door veel paren gedanst als laatste testcase voor het grote toernooi. Op zondagochtend 15 januari j.l. vertrokken wij vanuit Nederland naar Engeland om 's middags aan de start te verschijnen. Het is niet ideaal om met een reis van 6 uur in je benen een wedstrijd te dansen, maar helaas hadden wij geen andere keus. Ondanks de reis wisten wij een goede eerste ronde te dansen en ons daarmee te plaatsen voor de kwartfinale. Helaas bleek de halve finale nog een brug te ver en moesten wij genoegen nemen met de 19e plaats. Tevreden over ons dansen vertrokken wij richting Bournemouth.

Op maandagmiddag worden door de BDFI een 4-tal lectures georganiseerd die voor alle dansers gratis toegankelijk zijn. Ditmaal stonden op de planning: John Wood, Shirley Ballas, Carmen en Anne Gleave. Het waren stuk voor stuk lectures van het allerhoogste niveau! Na deze lectures moesten wij naar onze afspraak bij 'Lella'. Zoals gebruikelijk zou zij ons ook deze wedstrijd weer voorzien van het beste danskapsel en de mooiste make-up. Zodoende waren wij maandagavond helemaal klaar om aan de UK Championships te beginnen!

Professionals Rising Star
Op dinsdag dansten wij de Rising Star wedstrijd. Aan de start verschenen circa 120 paren. De eerste ronde wisten wij goed door te komen. Het is altijd weer even wennen in de prachtige zaal van het Bournemouth International Centre, maar de ambiance inspireert je enorm om je beste dansen te laten zien. Wij waren blij dat wij de tweede ronde mochten dansen in dit sterke veld van deelnemende paren. Wij voelden dat we vleugels kregen en waren in staat om misschien wel onze beste Engelse wedstrijd ooit te dansen. Dit gevoel bleek juist toen de paren voor de 3e ronde (beste 48) werden om geroepen, wij zaten erbij! Het was ons als Amateurs nog nooit gelukt om de beste 48 te bereiken, maar nu bij de Professionals dus wel. Dolblij betraden wij de vloer en gingen wij verder waar we waren gebleven. Het was onze beste ronde van de dag en ondanks dat we wisten dat een plaats in de kwartfinale een haast onmogelijke opgave zou zijn, hebben we wel alles gegeven. Dit resulteerde in een 40e plaats. Dit gaf ons uiteraard heel veel vertrouwen voor de wedstrijd van woensdag.

Professionals Open
Op woensdag stond de Professionals Open op de planning. In tegenstelling tot de Rising Star doen hier de top 24 paren van de wereld wel mee. Hetgeen resulteerde in een nog sterker deelnemersveld met totaal 160 paren aan de start. Met het goede gevoel van de dag ervoor nog op zak, betraden wij de vloer om onze 3e wedstrijd in 4 dagen te gaan dansen. We hadden er enorm veel zin in en dansten wederom een hele goede eerste ronde. Ook hier waren wij weer doorgeplaatst naar de tweede ronde. Vorig jaar bij de Amateurs was dit ons eindstation en toen kwamen we er thuis achter dat wij slechts 1 cross te kort kwamen voor de zo gewenste 3e ronde. Dat was toen erg jammer en zodoende hoopte wij dat het ons dit jaar wel zou lukken. Helaas bleek dat wij ook dit jaar de 3e ronde in de Open wedstrijd niet hadden weten te halen. Helaas herhaalde de geschiedenis zich, want net als vorig jaar, kwamen wij ook dit jaar precies 1 cross te kort voor de 3e ronde. Hierdoor eindigde wij op de 81e plaats (80 paren in de 3e ronde).

Ondanks de lichte teleurstelling van de Open wedstrijd, kijken wij toch met een heel tevreden gevoel terug op deze week. We hebben in de Rising Star een erg goed resultaat behaald en in de Open wedstrijd blijkt dat we heel erg dicht tegen de 3e ronde aan zitten. Het volgende hoogtepunt op onze kalender is het NK Classic Showdance in het Kurhaus op 11 maart a.s.

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt