facebook

Vice-Kampioen tijdens NK Professionals
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Na weken van voorbereiding was het donderdag 10 november dan eindelijk zo ver: ons eerste VBD NK als Professionals in de Bonte Wever in Assen. Sinds dat wij eind juni onze laatste wedstrijd dansten als Amateurs, was deze wedstrijd het eerst volgende doel geworden. Het NK voor Professionals vindt traditiegetrouw altijd plaats op de eerste dag van de befaamde Dutch Open. Deze wedstrijd geniet wereldwijd enorme aanzien en staat bekend om de gezellige sfeer, fantastische muziek en een jurypanel met bijna alleen maar oud-kampioenen. Ouders, familie, vrienden en TeAm genoten waren allen naar Assen afgereisd om ons te supporten. Alle ingrediënten voor een mooi kampioenschap waren aanwezig. Let the game begin!

 

Drie dagen voorafgaand aan het kampioenschap werden in dezelfde zaal tal van lectures en workshops georganiseerd welke verzorgd werden door een groot deel van 's werelds beste dansers. Stuk voor stuk waren deze lectures inspirerend en bevestigde zij waarom wij dit zo'n mooie sport vinden. Een betere manier om je voor te breiden kun je haast niet wensen. 's Avonds na de lectures was er de gelegenheid om te trainen op de wedstrijdvloer. Volop gelegenheid om in de 'mood' te komen.

De eerste ronde dansten wij nog wat onwennig. Ondanks het feit dat wij al drie dagen hadden gedanst op deze vloer, hadden wij toch moeite met de stroefheid. De reacties van het publiek en onze trainer waren niet zo negatief als onze eigen gevoelens. Maar goed, we wisten dat we er voor de finale een tandje bij moesten zetten.

De finale werd gedanst door 7 paren. Alle paren werden voorgesteld met een stukje Weense Wals. De zaal stond op z'n kop aan het begin van de finale, zo hard werden de paren aangemoedigd. Deze ronde deden wij wat we moesten doen. Het dansen ging een stuk beter dan in de eerste ronde. Zelf waren we nog niet helemaal tevreden met het gevoel, maar als we 1 ding in ons dansleven geleerd hebben, is het dat je gevoel zelden een goede graadmeter is van hoe je gedanst hebt. De reacties van onze trainer en TeAm genoten waren dan ook nog positiever dan na de eerste ronde.

Nu was het wachten op de prijsuitreiking. De paren werden een voor een naar voren geroepen, te beginnen bij plaats 7. Toen er 5 paren naar voren waren geroepen stonden wij nog te wachten samen met regerend Nederlands Kampioen Herman & Michele Lak. Met een tweede plaats in alle 5 de dansen mochten wij de 2e plaats in ontvangst nemen. Het is niet echt een titel, maar wij mogen ons wel Vice-Kampioen noemen.

Dutch Open

Drie dagen na ons NK verschenen wij aan de start van de WDC Dutch Open Professionals Ballroom. Deze wedstrijd maakt onderdeel uit van de World Series en is tevens de laatste wedstrijd van het 4-daagse dansfestijn. In het programmaboekje hadden wij al kunnen lezen dat bijna de voltallige wereldtop aanwezig zou zijn, inclusief de 2 beste paren van de wereld. Er werd in 2 series gedanst en wij hadden de 'pech' dat wij juist in de sterkste serie stonden. We moesten alles geven om een kans te maken op een plaats in de kwartfinale, bij de beste 24 paren. Het dansen voelde zwaarder dan op donderdag. Je kon duidelijk merken dat het algehele niveau hoger was, de vloer drukker en dat iedereen graag wilde terug keren in de kwartfinale. Helaas lukte het ons niet om de volgende ronde te halen. Eenmaal thuis gekomen zagen wij in de uitslag dat er 25 paren de kwartfinale hadden bereikt en dat wij net te kort kwamen en waren geëindigd op plaats 26. Jammer, maar helaas.

Op naar de volgende wedstrijd. Komende zaterdag dansen wij de Cinderella Cup bij de familie Ekkart in Mortsel, België.

Rob Ronda enorm bedankt voor jouw aanwezigheid en de fantastische foto's die jij weer gemaakt hebt! Je bent een TOPPER!

  •  

Fred Kolijn ook enorm bedankt voor het inmiddels ontelbare filmpje dat jij hebt gemaakt van ons dansen! Ook jij bent een TOPPER!

Finale VBD NK Professionals Standaard 2011

 

 

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt