facebook

International Championships
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Dinsdagavond 11 oktober j.l. vertrokken wij samen met Paul & Cynthia per auto richting Brentwood in Engeland. Wij hadden ons ongeschreven voor de Rising Star Professionals Standaard en de Open Professionals Standaard wedstrijden welke deel uit maken van de International Championships. Dit prestigieuze tournooi hebben wij inmiddels al meedere malen gedanst bij de Amateurs en dit zou onze eerste keer worden bij de Professionals. Het zou tevens onze eerste internationale optreden worden in het Professional circuit, waardoor het een spannende wedstrijd beloofde te worden. Eenmaal aangekomen in het hotel, bleek dat de kamers overboekt waren en dat wij werden uitgeboekt naar een andere hotel 30 minuten verderop. Normaal zouden wij hier heel boos om worden, maar het was al laat en iedereen was te moe om zich er echt druk om te maken. Wij snakten allemaal naar ons bed.

De volgende ochtend moesten wij vroeg uit de veren, want om 10.20 uur stond onze eerste ronde van de Rising Star wedstrijd gepland. Er verschenen in deze wedstrijd circa 90 paren aan de start. De 1 ronde wisten wij meteen goed te dansen, zodoende plaatsten wij ons bij de beste 60 paren in de 2e ronde. Het doel was nog een ronde verder te komen bij de beste 30 paren. Ondanks wederom een goede ronde te hebben gedanst, wisten wij ons niet te plaatsen voor de volgende ronde. Het lukte Paul & Cynthia wel om zich te plaatsen voor de kwart finale. Wij zijn geeindigd op plaats 51 en dat was een kleine teleurstelling.

Ongeveer 4 uur later zouden wij de volgende wedstrijd dansen. Het was zaak om de teleurstelling van de eerste wedstrijd achter ons te laten en een nieuwe wedstrijd te gaan dansen. Er zouden ongeveer 125 aan deze wedstrijd meedoen en de volgende ronde was alleen toegankelijk voor de 80 beste paren. Het lukte ons om een betere eerste ronde te dansen dan diezelfde ochtend. Hiermee plaatsten wij ons voor de tweede ronde. Het ultieme doel zou ook hier de 3e ronde zijn, want dan mag je de dag erop in de Royal Albert Hall dansen. Helaas blijkt dit toch nog echt een brug te ver en merk je op zo'n moment hoe sterk en hoe breed het Professional veld momenteel is. Met een goede laatste ronde op zak keerde wij terug naar het hotel. Wij waren niet teleurgesteld dat wij de 3e ronde niet gehaald hadden.

De volgende dag zouden wij het wat rustiger aan doen. Samantha en Cynthia hadden hun laaste pas voor de NK jurk en 's avonds zouden wij het vervolg van deze wedstrijd in de Royal Albert Hall gaan bekijken. De Royal Albert Hall is een ware beleving en een fantastische avond. Iedereen is keurig gekleed en in 6 uur tijd komen de beste dansers van de gehele wereld aan je voorbij. Zowel top 50 van de Amateurs Standaard & Latin als de Professionals Standaard & Latin maken hier hun opwachting.

Met een fantastische wedstrijd op onze netvliezen keerde wij direct na de finales en prijsuitreiking om 01.00 uur s' nachts weer huiswaarts. De volgende wedstrijd was al over 3 dagen tijdens de Holland Masters in Arnhem!

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt