facebook

Brons op World Open Classic Showdance
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Eind juni staat traditiegetrouw de WDC Italian Open op de internationale kalender. Deze wedstrijd werd de afgelopen jaren georganiseerd in Cervia, Rimini en sinds vorig jaar in de Italiaanse badplaats Bellaria. Tijdens de Italian Open wordt sinds vorig jaar ook het officiële World Open Classic Showdance georganiseerd. Aangezien wij nu sinds ruim een jaar beschikken over een Showdance routine, stond deze titelwedstrijd al een tijdje op ons verlanglijstje. Naast de Showdance wedstrijd en de Open Standard wedstrijd zouden wij ook nog deel nemen in het Nederlandse team tijdens de Teammatch. Het zou onze laatste wedstrijd voor de zomer worden. Alle ingrediënten voor een fantastische wedstrijd waren aanwezig. Het beloofde een leuk, warm en spannend weekend te worden.

Amateur Open Standard
Op vrijdagmiddag dansten wij de eerste kwalificatie ronde van de WDC AL Open Standard. Het was een warme dag en wij vroegen ons af hoe ons dansen hierop zou reageren. Gelukkig bleek de accomodatie te beschikken over een fantastische airco en zodoende hadden wij geen enkele last van het warme weer. In totaal verschenen er circa 45 paren aan de start en werd er gedanst in 3 series. Na het dansen van de eerste ronde bleek dat de organisatie had besloten om alle paren door te plaatsen naar de volgende ronde, welke op zaterdag gedanst zou worden. Geen idee wat hiertoe de de reden was, maar dit betekende dat de wedstrijd op zaterdag feitelijk weer van vooraf aan zou beginnen.

World Open Classic Showdance
Na ons eerste rondje dansen konden wij ons volledig focussen op de Classic Showdance, welke wij diezelfde avond zouden mogen dansen. We besloten de choreografie nog een paar keer door te nemen en een goede pasta maaltijd te nuttigen. Er zouden 7 paren aan de start verschijnen en aangezien de Classic Showdance een discipline apart is, wisten wij vooraf niet wat onze kansen zouden zijn. Daarnaast mochten wij als eerste paar de vloer betreden. Dit maakte het allemaal extra spannend. Afgelopen maand hebben wij vele malen onze show mogen dansen tijdens demonstraties en die voorbereiding leek nu zijn vruchten af te werpen. Het dansen ging heerlijk en met volle teugen genoten wij van onze uitvoering. Het voelde als de beste show die wij tot op heden hebben gedanst! Met een tevreden gevoel namen wij het applaus van de vele (o.a. Nederlandse) supporters in ontvangst. De overige shows waren allemaal divers en kwalitatief goede dansparen. Wij hadden geen idee waar de jury ons zou gaan plaatsen. De wedstrijd werd gewonnen door de Italiaanse titelverdediger. Het paar uit Rusland werd tweede en wij waren dolblij toen bekend werd gemaakt dat wij de bronzen medaille in ontvangst mochten nemen. 3e plaats op een WK Classic Showdance voor Amateurs!

Teammatch
De Italian Open is een wedstrijd met een lange geschiedenis en wordt sinds een aantal jaren bezocht door een grote groep fanatieke Nederlanders onder leiding van Kees Goedegebuur. Een van de wedstrijden die de Italian Open zo speciaal maakt is de Teammatch op vrijdagavond. De aanwezige landen vertegenwoordigen zichzelf met een team van 2 Ballroom paren en 2 Latin paren en staan onder leiding van een captain. Het Nederlandse team bestond uit David & Patty en Jeffrey & Rolanda in de Latin en Paul & Cynthia en ons in de Ballroom, Kees als captain en een groep van circa 40 meegereisde Nederlandse supporters! De presentatie van het Nederlandse team werd verzorgd door de supporters die gezamenlijk een typisch Nederlands lijndansje lieten zien gehuld in de Nederlandse driekleur met Oranje accenten. Ze wisten de zaal helemaal op z'n kop te zetten en de Italian Open veranderde heel even in de Dutch Open. Na afloop van alle teampresentaties, waarvan de Italianen het meest ludiek waren, ving de Teammatch aan. Gedragen door het Nederlandse blok van supporters wisten wij rond middernacht, na een lange dag met dansen, toch een goede ronde neer te zetten. Echter, zoals vooraf te verwachten was, werd de Teammatch gewonnen door het Italiaanse team. Als de supporters in de uitslag waren meegenomen, hadden wij zeker gewonnen!

Amateur Open Standard
Zaterdagavond stond het vervolg van de Amateur Open Standard op de planning. Dit hield in dat wij overdag heerlijk konden uitrusten van de avond ervoor. Tegen het einde van de middag besloten wij om alvast een goede maaltijd te nuttigen en ons op tijd klaar te maken voor de wedstrijd. Helaas liepen ze iets uit op de time-table en begon onze wedstrijd daardoor later. De eerste ronde verschenen er wederom circa 45 paren aan de start. Deze ronde verliep wat stroefjes, vanwege het wachten op onze eerste ronde. De tweede ronde, kwart finale, werd gedanst door 24 paren en hierin ging het voor ons al een stuk beter. Uiteindelijk werden wij ook opgeroepen voor de halve finale en die voelde aan als de beste ronde. Ondanks het goede gevoel hadden wij niet gedacht dat een plaats in de finale vandaag haalbaar zou zijn voor ons. Echter niets bleek minder waar en ons rugnummer '1' werd als eerste opgenoemd bij de bekendmaking van de finale. Het was inmiddels al na middernacht en de vermoeidheid lag op de loer. Gelukkig hadden wij Plantina Ribose en Coënzym Q10 forte met ons mee en dat stelde ons in staat om te kunnen pieken op het moment dat het nodig is! Daarnaast maakt je lichaam op zo'n moment extra adrenaline aan om er nog een hele goede finale uit te persen. Deze ronde was dan ook de beste van het weekend en wij waren erg blij met deze onverwachte plaats in de finale. Tijdens de prijsuitreiking ging de 1e plaats naar het paar uit Litouwen, 2e werd de titelverdediger uit Italie, de 3e plaats was voor het paar uit Rusland, 4e werd een paar uit Italie. De 5e plaats was voor ons en 6e werd een paar uit Ukraine. Dolgelukkig met onze plaatsering begaven wij ons weer richting de kleedkamer.

Op zondag hebben wij Herman & Michele nog aangemoedigd in hun World Series wedstrijd. Zij wisten heel verdienstelijk de finale te halen in een heel erg sterk veld. Zij gingen met een prachtige 7e plaats naar huis.

Wij kijken terug op een fantastische laatste wedstrijd van het seizoen, zowel in sportief opzicht als de manier waarop wij hebben gedanst. De Italian Open Championship is een absolute aanrader! Tot volgend jaar!

  •  

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt