facebook

1e plaats WDC AL DanceTournament
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Afgelopen weekend werd voor de eerste maal het WDC AL DanceTournament United georganiseerd door Marcel Spruijt & Patrick Lagas in het Belgische plaatsje Mol. Deze wedstrijd was voor Marcel & Patrick een premiere als organisatoren. Als locatie was gekozen voor Sunparcs Kempense Meren. Deze locatie was erg mooi gelegen in de Belgische Kempen en is een bungalowpark met enorm veel faciliteiten, zoals hotel, zwembad, meerdere restaurants, etc. Wij stonden voor 2 wedstrijden ingeschreven, nl. op vrijdag de Classic Showdance en op zaterdag de Amateur Standaard. Samantha had weer een prachtige kapsel van Studio Michele en een prachtige nieuwe showdance jurk!

Op vrijdagavond kwamen wij aan op het Sunparcs complex. Nadat wij hadden ingecheckt op onze hotelkamer maakten wij ons klaar voor onze Classic Showdance wedstrijd. Aangezien niet veel amateur paren beschikken over een Classic Showdance, bestond de startlijst van deze wedstrijd uit een gemeleerd gezelschap van 4 paren. Wij zouden direct een finale dansen, aan de hand waarvan de jury de uitslag zou bepalen. De afgelopen weken hebben wij veel shows gedanst en zodoende zat onze Michael Buble show nog goed in de benen. Deze wedstrijd zagen wij ook als een generale repetitie voor het World Open Classic Showdance dat wij komend weekend tijdens de Italian Open in Bellaria zullen dansen. De show verliep gesmeerd en de reactie's waren erg goed. Tijdens de prijsuitreiking mochten wij de eerste plaats in ontvangst nemen.

De volgende dag hoefden wij wederom pas 's avonds te dansen. Om 18.30 ving onze eerste ronde aan. Helaas was de opkomst niet erg groot. Er stonden veel meer paren ingeschreven dan er uiteindelijk aan de start verschenen. Ondanks dat, waren wij wel van plan om een goede wedstrijd te dansen. De voorronde verliep naar wens, dit resulteerde in directe doorplaatsing naar de halve finale. Vervolgens moesten wij lang wachten totdat wij weer de vloer op mochten. Tegen 23.00 uur waren wij aan de beurt voor de halve finale. Deze voelde wat onwennig en wij merkten dat het lange stilzitten zijn tol eiste. Gelukkig werd de finale vrij kort na de halve finale gedanst en deze dansten wij als beste ronde van de dag. Met een tevreden gevoel verlieten wij de vloer. Tijdens de prijsuitreiking werden wij als kampioen opgeroepen. Hierdoor mochten wij voor de tweede maal dit weekend de 1e plaats in ontvangst nemen.

Wij kijken terug op een mooie wedstrijd en een erg leuk weekend. Onze complimenten gaan uit naar Marcel & Patrick, die voor een eerste keer een hele mooie wedstrijd hebben weten te organiseren. Het is niet makkelijk om iets dergelijks van begin af aan op te zetten, dat is wel gebleken. En ondanks dat een aantal zaken nog voor verbetering vatbaar zijn, heeft deze wedstrijd toch al een heleboel pluspunten, zoals: mooie locatie, gezellige sfeer, prachtige aankleding, goede verlichting, leuke presentatie, fantastische muziek, leuke stands en een heleboel enthousiaste vrijwilligers! Volgend jaar zijn wij zeker weer van de partij!

  •  

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt