facebook

Imperial & Starlight Party
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Precies een week na de Freedom to Dance wedstrijd en het Blackpool Preparation Weekend vertrokken wij weer naar Engeland. Ditmaal stonden de Imperial Championships in Frimley Green, de Starlight Party en een aantal prive lessen op de planning. Ook deze keer vergezelde Paul & Cynthia ons op deze reis. Op vrijdagavond 20 mei j.l. vertrokken wij richting Engeland. Zaterdag rond 18.00 uur zou onze wedstrijd aanvangen. Dit hield in dat wij heerlijk konden uitslapen en wij ons in alle rust konden voorbereiden op de wedstrijd. Deze wedstrijd vindt altijd plaats in het Lakeside Complex, welke bekend is van de dart wedstrijden die daar zeer regelmatig gehouden worden. Voorafgaand aan de wedstrijd hebben wij nog wat gegeten samen met Oscar & Pauline en Dennis & Patricia, onze TeAmies die ook aan de wedstrijd zouden meedoen.

Eenmaal aangekomen bij de wedstrijd bleek er een deelnemersveld van circa 45 paren te zijn in onze discipline. Het beloofde een leuke wedstrijd te worden. Veel paren die wij vorige week waren tegen gekomen, verschenen ook hier weer aan de start. Na het omkleden en opwarmen betraden wij de vloer. De eerste ronde liep niet helemaal zoals gepland. We hadden duidelijk moeite om het niveau van de de week ervoor vast te houden en zodoende waren wij niet geheel tevreden over hetgeen we aan de juryleden hadden laten zien. We konden beter en we moesten ook beter, want op papier zou een plaats in de halve finale mogelijk moeten zijn. De jury vond het duidelijk wel voldoende voor de volgende ronde. Zodoende maakten wij ons op voor de kwartfinale (beste 24 paren). Deze ronde dansten wij al weer stukken beter dan de eerste ronde. Het lijkt wel of er dan een bepaalde spanning van je afvalt. We gaven alles en meer, maar het bleek niet goed genoeg voor de halve finale. Wederom stranden wij in de kwartfinale. Ditmaal was het eindresultaat wel beter dan de week ervoor. Met een 18e plaats keerde wij huiswaarts. Dit was de laatste wedstrijd voor Blackpool. Nog een week hard trainen en dan gaan we er helemaal voor in de mooiste wedstrijd van het jaar: het Blackpool Dance Festival (ook wel de British Open genoemd).

Starlight Party

Traditiegetrouw wordt op de zondag voor Blackpool de Starlight Party van de gelijknamige Londonse dansstudio georganiseerd. Deze gala avond vindt plaats in een van de kleinste dansstudio's in London waar een ondenkbaar groot aantal dansgrootheden les geeft en/of heeft gehad. Het is zeg maar het 'mekka' van de danswereld. Gedurende deze avond worden alle gasten niet alleen verwend met heerlijke versnaperingen, maar tevens getrakteerd op de allermooiste shows van een aantal van 's werelds beste dansparen. Dit jaar stonden op het menu o.a.: Arunas & Katusha, Michael & Joanna, Fabrizio & Lorena, Angelo & Alessia en Stefano & Olga. Als surprise act gaven Christopher & Joanne een prachtige Wals show. Het was een groot feest!

Dennis heeft deze avond achter de bar doorgebracht. Nadat hij vorig jaar constateerde dat de dames achter de bar het niet aankonden, was hij bijgesprongen om hen te helpen. Sindsdien is hij vastgelegd om ieder jaar achter de bar te helpen. En dat doet hij, dankzij zijn Hotelschool achtergrond, met heel veel plezier!

De volgende dag hadden wij nog prive-lessen en tevens een pasbeurt voor Samantha haar prachige, nieuwe Blackpool jurk. Volgende week 'live' verslag over onze verrichtingen tijdens het Blackpool Dance Festival via Facebook & Twitter

  •  

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt