facebook

Freedom to Dance & B'pool Prep Weekend
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

Op vrijdag 13 mei j.l. dansten wij de eerste Freedom to Dance wedstrijd van Richard & Anne Gleave in het Copthorne Effingham Park Hotel in Gatwick, Engeland. Deze wedstrijd werd georganiseerd met de gedachte dat dansers vrij moeten zijn om hun eigen wedstrijden te kiezen en zich daarin niet moet laten leiden door bonden die bepalen welke wedstrijden wel of niet zijn toegestaan en die daar vervolgens sancties aan verbinden. In totaal verschenen 350 dansers uit 30 verschillende landen aan de start in 4 verschillende disciplines.

In 2006 hebben wij een keer de Star Championships gedanst in dezelfde zaal. Het was leuk om hier 5 jaar later weer te mogen dansen. Ditmaal was de vloer groter en waren er tribunes opgesteld aan beide lange zijde van de vloer. En last but not least, zou tijdens deze wedstrijd het Empress Orchestra de muziek verzorgen. Het jurypanel van deze wedstrijd bestond uit louter voormalig wereldkampioenen. Een wedstrijd om je vingers bij af te likken!

Er werd in 5 series van ieder 8 paren gedanst, zodoende hadden alle paren voldoende ruimte om zichzelf te profileren. De eerste ronde verliep eigenlijk best wel lekker, we hadden namelijk ruimschoots de tijd benut om in te dansen en de vloer te voelen. Ondanks dat we lekker hadden gedanst blijft het toch altijd de vraag of het voldoende zou zijn voor een volgende ronde. De ingeschreven paren waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Tijdens de bekendmaking van de 'recall'voor de volgende ronde, waren wij blij dat wij onze opwachting mochten maken in de kwartfinale (beste 25 paren). Deze ronde hebben wij nog beter gedanst dan de eerste ronde en met een zeer voldaan gevoel verlieten wij na 4 dansen de vloer. Het bereiken van de halve finale was duidelijk nog een brug een te ver. Wij eindigden ietwat teleurstellend op de 25e plaats, maar waren wel tevreden over ons eigen dansen. We liggen op koers voor Blackpool! Onze wedstrijd werd glansrijk gewonnen door Andrea & Sara Ghigiarelli dansend voor Engeland.

De rest van de avond hebben wij genoten van het dansen van de Professionals. De top 12 van de wereld verscheen aan de start en het was erg spannend welke paren de finale zouden halen. Prachtig dansen, mooie accomodatie, geweldige muziek, top juryleden en een sterk deelnemersveld waren allemaal aanwezig en daarom staat deze wedstrijd voortaan op onze agenda!

Blackpool Preperation Weekend

Direct na de Freedom to Dance wedstrijd begaven wij ons van Zuid-London naar Noord-London, alwaar wij de volgende dag zouden deelnemen aan het eerste Blackpool Preperation Weekend van Tony & Amanda Dokman en Jonathan Crossley & Lynn Marriner. 2 dagen lang zouden zij ons middels lectures, groepstrainingen en finale trainingen gaan klaar stomen voor de British Open in Blackpool, welke eind mei op de kalender staat. Er waren circa 40 paren van over de gehele wereld aanwezig en de sfeer gedurende het gehele weekend was fan-tas-tisch! Op de zondag was zelfs het 'officiele Blackpool orkest', het Empress Orchestra o.l.v. Ashley Frohlick, aanwezig om de dansers klaar te stomen voor de British Open in Blackpool. Het was een geweldig weekend samen met 10 andere TeAm Dokman paren en eenheleboel internationale paren. We zijn niet alleen klaar gestoomd voor Blackpool, maar hebben ook weer een heleboel 'nieuwe' dansvrienden!

Aan het einde van het Preperation Weekend werd aangekondigd dat er volgend jaar weer een editie zal zijn met wederom het Empress orchestra op zondag en tevens met als guest-lecturer: Timothy Howson. Een ieder die zich serieus op Blackpool wil voorbereiden kan zich nu al aanmelden bij: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

  •  

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt