facebook

9e plaats WDC AL European Open
Written by Dennis Voermans
PDF Print E-mail

In het eerste weekend van april stond het WDC AL European Open op onze agenda. Nadat wij in december tijdens WDC AL World Open in Parijs met een 14e plaats net buiten de halve finale vielen, was het doel om tijdens deze wedstrijd minimaal de halve finale te behalen. De WDC Amateur League is de amateurtak van de, van oorsprong, professional bond. Op vrijdagavond 1 april vlogen wij samen met Paul & Cynthia naar Milaan om vanuit daar ons met de auto richting Desio te begeven. Het was inmiddels laat in de avond toen wij aankwamen in ons hotel in Monza.

De volgende ochtend maakten wij ons zoals gebruikelijk klaar voor de wedstrijd en nuttigden wij eeen heerlijk ontbijt in het hotel. We kwamen rond het middaguur aan in Pala Desio waar om 13.30 uur de eerste ronde zou aanvangen. De zaal was al redelijk gevuld en veel paren waren reeds aan het indansen. Wij trokken onze schoenen aan en na een snelle warming-up waagden wij ons op de vloer. Het was fijn om alvast je programma op de vloer te kunnen uitproberen. Toen was het tijd om ons te gaan omkleden en klaar te gaan maken voor de wedstrijd. Na de vlaggenceremonie, waarin alle deelnemende landen werden voorgesteld, werd ook een prachtig jurypanel gepresenteerd. Enkele namen uit dit panel zijn: Michael Barr, Sandra Bayner Baumann, Brigita Elksne Schiavo, Tone Nyhagen, Morena Colagrego, Serena Lecca, en Alessia Manfredini Giorgianni.

De eerste ronde dansten wij redelijk. We voelden dat het een beetje moeizaam ging en dat we niet maximaal konden gaan. Dit resulteerde dan ook in het dansen van de herkansing. De herkansing ging gelukkig stukken beter dan de voorronde en zodoende wisten wij ons alsnog te kwalificeren voor de volgende ronde, de halve finale. Het initiele doel werd hiermee behaald, maar als je eenmaal in de halve finale staat, dan wil je ook graag de finale halen. We wisten dat het niet makkelijk zou zijn, omdat er sterke paren deelnamen. We gingen er in ieder geval wel voor. Helaas was de finale niet binnen bereik en mochten wij ons tevreden stellen met een 9e plaats.

Na het zien van de finale en het fantastische dansen van de uiteindelijke kampioenen Andrea Ghigiarelli & Sara Andracchio, begaven wij ons weer richting het hotel. Onderweg hebben we eerst nog wat gegeten, want wij hadden inmiddels stevige trek gekregen. We kwamen een Suhsi Wok restaurant tegen en hebben daar onze slag geslaan. We kijken terug op een mooie wedstrijd, maar met helaas een minder groot deelnemersveld dan tijdens de World Open in Parijs vorig jaar.

De daarop volgende dagen hebben wij doorgebracht in Milaan met o.a. een bezoek aan de Duomo en de vele winkels in deze mooie stad. Het was prachtig weer en dus volop genieten. Maandagavond vlogen wij weer terug naar Nederland. Onze eerst volgende internationale wedstrijden zijn volgende maand in Engeland.

  •  

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt