facebook

About Us

Wij zijn Dennis Voermans en Samantha Kolijn, een Nederlands Professioneel danspaar dat nationaal en internationaal uitkomt in de Ballroom en Classic Showdance discipline. Momenteel zijn wij Nederlands Kampioen Professionals Ballroom & Classic Showdance.

Beide dansen wij al vanaf jongs af aan. Zoals velen, zijn ook wij begonnen met clublessen. Eerst zijn wij regionale wedstrijden gaan dansen en later (inter-)nationale wedstrijden met daarbij privé lessen van verschillende toptrainers. In de zomer van 2005 hebben wij besloten om samen het dansavontuur aan te gaan. Eén try-out was voor ons voldoende om te voelen dat hier een mooie partnership uit zou voortvloeien. Niet veel later zou blijken dat onze partnership zich niet allen tot de dansvloer zou beperken, want wij werden ook elkaars levenspartner. Inmiddels wonen wij met veel plezier samen in Almere.

Na 6 jaar samen bij de Amateurs gedanst te hebben, waarin wij op het allerhoogste niveau actief waren, besloten wij om in de zomer van 2011 toe te treden tot het Professionele circuit. Als Amateurs zijn wij meervoudig NK finalist en was ons beste resultaat op een nationaal kampioenschap de 3e plaats. Van 2009 t/m 2011 beleefde wij een succesvolle periode, waarin wij onafgebroken de 2e plaats op de nationale ranglijst bezette en daardoor Nederland mochten vertegenwoordigen op Europa- en World Cups en EK's en WK's in diverse Europese landen.

Vanaf 2010 hebben wij er een tweede discipline bij genomen, nl. Classic Showdance. Dit resulteerde in het winnen van de Prix d'Elegance Classic Showdance in het Kurhaus en een Bronzen medaille op de World Open Classic Showdance in Italie. Toen wij overstapte naar de Professionals wisten wij Nederlands Kampioen te worden in deze discipline en zelfs de finale te behalen op het Europees Kampioenschap in Sofie, Bulgarije!

Een van overige hoogtepunten die wij samen als danspaar hebben mogen meemaken, zijn de tal van optredens met het wereldberoemde Malando orkest. Wij hebben opgetreden in concertzalen in Nederland, Belgie, Duitsland en zelfs China en Japan.

Op onze website vindt u verslagen van wedstrijden, informatie over onze sponsors en de jurken die Samantha te koop aanbiedt. Wij doen onze uiterste best om de website zo veel mogelijk up to date te houden en regelmatig te voorzien van nieuws. Veel lees- en kijkplezier!

Wilt u ons op de voet volgen en altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Wordt dan lid van onze Facebook Fanpage of meldt u aan op onze Twitter account.

Sportieve groeten,

Dennis Voermans & Samantha Kolijn

 
Our Sponsors

Bedankt voor jullie support

Fabulous Cosmetic  PlantinaDance Shoes
Very Zofcin Rob Ronda Fotografie Danceplaza
Glitzer Werk Statt